Chcete mít letos o Vánocích originální a vlastnoručně vyrobené dekorace? A nevíte, jak do toho? Máme pro vás pečlivě připravené tvořivé sady z Dílny U beránka, které můžete doplnit barevnými česanci JaDoLi. A co vánoční pohledy? Možná jsou přežitek, ale vlastnoručně vybarvené určitě někoho potěší.

Dílna U beránka v Bludovicích u Nového Jičína je sociální podnik, v němž našlo svým silám přiměřenou práci a s ní i smysl života několik žen se zdravotním hendikepem. Vlna, kterou zpracovávají, pochází z valašských ovcí z farmy Bludička, která se zapojila do programu záchrany tohoto původního plemene, které bylo pro Beskydy vždy typické. I když nemá takové výnosy jako specializovaná plemena, je univerzální a ideálně se hodí k ekologickému obdělávání krajiny v podhůří beskydských kopců. Z nich pochází i vlna, kterou ručně zpracovává JaDoLi.

Z úplně jiných hor, Krkonoš, posíláme pozdrav v podobě kreativních pohlednic a pro zájemce třeba i omalovánek z vydavatelství OBLAK. A pokud chcete vybarvovat opravdu originálně, doporučujeme barevné bločky ze včelího vosku. Jsou zaručeně netoxické, krásně voní a barví hranou i plochou.

V Dílně U beránka pro vás s láskou připravili kreativní sady (nákupem podpoříte zaměstnávání osob se zdravotním hendikepem):

JaDoLi pro vás vlastnoručně vyprala, kramplovala a nabarvila

Vydavatelství OBLAK připravilo k domalování dle fantazie

a vybarvovat můžete