Lenka Veselá

Lenka Veselá

Naše ovocné dobroty vznikají ve Žďáře v Moravském krasu, téměř na dohled od proslulé propasti Macocha, v kraji skalnatých strání porostlých šípky, které září a lákají k utržení. A šípkový extra džem je také naší hlavní specialitou. Ochutnali ho dokonce už i v Indii.

Veselé extra džemy a džemy bez cukru vyrábíme i z mnoha dalších druhů ovoce. Rádi zpracováváme i staré, téměř zapomenuté odrůdy, jako např. mišpule nebo oskeruše. Představujeme Vám džemy vyrobené s láskou, s vášní pro kombinace jednotlivých druhů ovoce, džemy, ve kterých se snoubí ovoce s kořením.

Veselá marmeláda je jedlý dárek, který dokáže vykouzlit úsměv. A navíc si v něm odnášíte domů i kousek „našeho úsměvu“.


Rodinná konzervárna Via Delicia

Rodinná konzervárna Via Delicia

Bezchlebovu rodinnou konzervárnu najdete založil Olin Bezchleba v roce 2011, po 18 letech působení v gastronomii a potravinářském průmyslu. Jedná se o malou manufakturu, kterou tvoří 20 zaměstnanců. Inspirací mu byla ručně psaná kniha o zavařování z roku 1925.

Jeho záběr se stále rozšiřuje, ale stále platí, že zavařuje pouze poctivé, převážně lokální suroviny z Jeseníků a zásadně do skla.


Vřes Caffé

Vřes Caffé

Rodinná firma Vřes Caffé s.r.o. je tradiční pražírna kávy. Zabývá se nákupem zelené kávy, z níž vyrábí praženou zrnkovou kávu, kterou nabízíme ve dvou vlastních prodejnách v Hlučíně a v Ostravě. Vedle prodeje nabízíme zákazníkům i zážitkové pražení.


Renáta Jahodová – Bylinný čaj

Renáta Jahodová – Bylinný čaj

Studium zdravotní školy ve mně pak podnítilo zvídavost o fungování a propojenosti našeho těla a mysli, a jak jej udržovat v rovnováze pomocí dostupných přírodních principů. To, co mi nezodpověděla západní medicína, zodpověděly mi medicíny jiných kultur. U těch byly vždy základem byliny, které se používaly v různých formách. Já svůj talent objevila v míchání bylinných čajových směsí, výrobě mastí a tinktur.

Své bylinné směsi komponuji tak, aby zlepšily rovnováhu našeho těla. Kombinuji jejich léčivý účinek s účinkem teplotním a s charakteristickou vlastností bylin.


Eva Čechurová – Bio Farma Struhaře

Eva Čechurová – Bio Farma Struhaře

Struhařské křížaly jsou pro nás něco, čím se nám stoleté sady, o které mnoho let pečujeme, mohou odvděčit. Je to ale také výrobek, kterým se my můžeme odvděčit a poděkovat našim stromům...

Vše začalo před více než deseti lety, kdy jsme s manželem chtěli opustit město a najít si místo na samotě se svým kouskem historie. Volba padla na bývalý zámeček Struhaře, jehož kořeny sahají až do 14. století. Lhala bych, když bych řekla, že to byla láska pro oba na první pohled. Nechala jsem se přemluvit a dnes jsem za to ráda..