Lenka Veselá

Lenka Veselá

Naše ovocné dobroty vznikají ve Žďáře v Moravském krasu, téměř na dohled od proslulé propasti Macocha, v kraji skalnatých strání porostlých šípky, které září a lákají k utržení. A šípkový extra džem je také naší hlavní specialitou. Ochutnali ho dokonce už i v Indii.

Veselé extra džemy a džemy bez cukru vyrábíme i z mnoha dalších druhů ovoce. Rádi zpracováváme i staré, téměř zapomenuté odrůdy, jako např. mišpule nebo oskeruše. Představujeme Vám džemy vyrobené s láskou, s vášní pro kombinace jednotlivých druhů ovoce, džemy, ve kterých se snoubí ovoce s kořením.

Veselá marmeláda je jedlý dárek, který dokáže vykouzlit úsměv. A navíc si v něm odnášíte domů i kousek „našeho úsměvu“.


MoonChocolate

MoonChocolate

Dovedete si představit svět bez čokolády? Bez božích tmavých tabulek, které tak fantasticky chutnají? My ne. 

Léto 2018 je pro nás asi totéž jako přistání člověka na Měsíci. Nejen symbolicky jsme zmáčkli tlačítko ON, které se ostatně stalo součástí našeho loga, a odstartovali jsme výrobu čokolády. Udělali jsme malý krok pro člověka, ale obrovský skok pro MoonChocolate.


Pražírna kávy ZOBAN

Pražírna kávy ZOBAN

Kávu zbožňujeme. Vášeň a respekt do ní vnášíme během celého procesu, od pečlivého nákupu zelených zrn, přes pražení až po distribuci k Vám. Pražení neustále zdokonalujeme. Inspirujeme se moderními postupy od pražičů kávy z celého světa a přidáváme vlastní teorie i poznatky. Věříme, že to ve výsledném šálku poznáte.


Rodinná konzervárna Via Delicia

Rodinná konzervárna Via Delicia

Bezchlebovu rodinnou konzervárnu najdete založil Olin Bezchleba v roce 2011, po 18 letech působení v gastronomii a potravinářském průmyslu. Jedná se o malou manufakturu, kterou tvoří 20 zaměstnanců. Inspirací mu byla ručně psaná kniha o zavařování z roku 1925.

Jeho záběr se stále rozšiřuje, ale stále platí, že zavařuje pouze poctivé, převážně lokální suroviny z Jeseníků a zásadně do skla.


Vřes Caffé

Vřes Caffé

Rodinná firma Vřes Caffé s.r.o. je tradiční pražírna kávy. Zabývá se nákupem zelené kávy, z níž vyrábí praženou zrnkovou kávu, kterou nabízíme ve dvou vlastních prodejnách v Hlučíně a v Ostravě. Vedle prodeje nabízíme zákazníkům i zážitkové pražení.


Prvorepubliková cukrárna Grand

Prvorepubliková cukrárna Grand

Obnovujeme staré krkonošské recepty a příběhy, které s úctou k našim předkům navracíme zpět do povědomí a srdcí návštěvníků Krkonoš. Vše tvoříme tak jako dříve poctivou lidskou ruční prací a kvalitními, převážně lokálními, surovinami. V našich cukrárnách Grand (Janské Lázně) a Lada (Lázně Bělohrad) jsme hrdí na to, že poctivě a s láskou není jen fráze, ale skutečnost. Kupujeme jen původní suroviny a vše si sami vyrábíme od začátku do konce. Výjimečné vlastnosti našich výrobků tkví v používání základních surovin z původního receptu, bez přídavku chemických látek, barviv a chuťových náhražek a jedinečné ruční práci.


Frymburské marmelády z hotelu MAXANT

Frymburské marmelády z hotelu MAXANT

Domácí, poctivé a dělané s láskou – to všechno představují Frymburské marmelády. Jsou pojmenované podle malebného městečka u Lipenské přehrady. Symbolizují spojení přírody, domova a rodiny. A najdete v nich ovoce ze šumavských lesů a zahrad. Rodí s největší péčí pod rukama paní Procházkové v restaurační kuchyni hotelu MAXANT. Pro hotelové hosty jsou už samozřejmostí, a díky našemu obchodu se dostane i na další zájemce.


Renáta Jahodová – Bylinný čaj

Renáta Jahodová – Bylinný čaj

Studium zdravotní školy ve mně pak podnítilo zvídavost o fungování a propojenosti našeho těla a mysli, a jak jej udržovat v rovnováze pomocí dostupných přírodních principů. To, co mi nezodpověděla západní medicína, zodpověděly mi medicíny jiných kultur. U těch byly vždy základem byliny, které se používaly v různých formách. Já svůj talent objevila v míchání bylinných čajových směsí, výrobě mastí a tinktur.

Své bylinné směsi komponuji tak, aby zlepšily rovnováhu našeho těla. Kombinuji jejich léčivý účinek s účinkem teplotním a s charakteristickou vlastností bylin.


Eva Čechurová – Bio Farma Struhaře

Eva Čechurová – Bio Farma Struhaře

Struhařské křížaly jsou pro nás něco, čím se nám stoleté sady, o které mnoho let pečujeme, mohou odvděčit. Je to ale také výrobek, kterým se my můžeme odvděčit a poděkovat našim stromům...

Vše začalo před více než deseti lety, kdy jsme s manželem chtěli opustit město a najít si místo na samotě se svým kouskem historie. Volba padla na bývalý zámeček Struhaře, jehož kořeny sahají až do 14. století. Lhala bych, když bych řekla, že to byla láska pro oba na první pohled. Nechala jsem se přemluvit a dnes jsem za to ráda..


Machač – řeznictví a uzenářství

Machač – řeznictví a uzenářství

Naše trvanlivé masné výrobky vycházejí z místních tradic výroby a uchovávání masa a masných výrobků. Výrobky mají vysoký obsah masa, skvělou chuť i vůni, jsou prosty jakýchkoliv chemických přísad, konzervantů, náhražek a zahušťovadel – obsahují výhradně kvalitní základní suroviny.

Počátky podnikání byly skromné a podmínky připomínaly spíše větší rodinnou zabíjačku – prasata se pařila v trocích, veškeré výrobky se vyráběly podle původních receptur a uzení probíhalo v klasických udírnách vysušeným dubovým dřevem. Technologii výroby i náš provoz jsme v průběhu let značně zmodernizovali a výrobu rozšířili, stále však úspěšně vyrábíme masné výrobky z masa z vlastní porážky v duchu staletých tradic. Nadále budeme šířit odkaz mistrů řeznického řemesla a produkovat masné výrobky té nejvyšší kvality.