Oskeruše
Oskeruše
Plody jeřábu oskeruše v sobě ukrývají velké množství zdraví prospěšných látek.
Již od pradávna bylo toto ovoce oblíbené jako lék na různé žaludeční a střevní potíže. Zatímco sušené plody se používají jako statikum (tedy úleva při průjmech), v syrovém stavu má spíše projímavé účinky. Kromě toho pak lidé pomocí plodů oskeruše bojovali také proti horečce nebo různým revmatickým onemocněním. Jsou ovšem vhodné i pro diabetiky a ve spojení s bylinkami a medem zmírňují projevy chorob z nachlazení.
Složení:
ovoce (min. 55%), přírodní pektin, cukr, koření, citronová šťáva
Hmotnost:
300 g
Sterilováno, skladujte při teplotě do 25°C v suchu a chladnu, po otevření do 10°C a spotřebujte do 10 dnů.
Hmotnost | 300 g |
---|

Lenka Veselá
Naše ovocné dobroty vznikají ve Žďáře v Moravském krasu, téměř na dohled od proslulé propasti Macocha, v kraji skalnatých strání porostlých šípky, které září a lákají k utržení. A šípkový extra džem je také naší hlavní specialitou. Ochutnali ho dokonce už i v Indii.
Veselé extra džemy a džemy bez cukru vyrábíme i z mnoha dalších druhů ovoce. Rádi zpracováváme i staré, téměř zapomenuté odrůdy, jako např. mišpule nebo oskeruše. Představujeme Vám džemy vyrobené s láskou, s vášní pro kombinace jednotlivých druhů ovoce, džemy, ve kterých se snoubí ovoce s kořením.
Veselá marmeláda je jedlý dárek, který dokáže vykouzlit úsměv. A navíc si v něm odnášíte domů i kousek „našeho úsměvu“.