Moruše
Moruše mají více než třítisíciletou historii. Jejích plody konzumovali již staří Číňané, v Evropě pak Řekové a Římané. Dnes plody moruše považujeme za superpotravinu.
Plody moruše jsou velmi silný antioxidant, který podporuje zdraví našeho těla na mnoha úrovních. Moruše obsahují velké množství vitamínů předně vitamín C, A, E, karotenoidy zeaxantin a z minerálů například železo, draslík, hořčík.
Plody moruše obsahují také resveratrol, jehož zvýšené hladiny v krvi jsou spojovány s ochranným účinkem a správným fungováním našeho srdce a krevního oběhu.
Složení:
Ovoce celkem min. 55% (moruše), přírodní pektin, cukr, citronová šťáva
Sterilováno, skladujte při teplotě do 25°C v suchu a chladnu, po otevření do 10°C a spotřebujte do 10 dnů.

Lenka Veselá
Naše ovocné dobroty vznikají ve Žďáře v Moravském krasu, téměř na dohled od proslulé propasti Macocha, v kraji skalnatých strání porostlých šípky, které září a lákají k utržení. A šípkový extra džem je také naší hlavní specialitou. Ochutnali ho dokonce už i v Indii.
Veselé extra džemy a džemy bez cukru vyrábíme i z mnoha dalších druhů ovoce. Rádi zpracováváme i staré, téměř zapomenuté odrůdy, jako např. mišpule nebo oskeruše. Představujeme Vám džemy vyrobené s láskou, s vášní pro kombinace jednotlivých druhů ovoce, džemy, ve kterých se snoubí ovoce s kořením.
Veselá marmeláda je jedlý dárek, který dokáže vykouzlit úsměv. A navíc si v něm odnášíte domů i kousek „našeho úsměvu“.