Delikatesy



Moruše


Černý rybíz


Meruňka bezová


Mišpule citrusová


Jahoda s rebarborou


Jelení paštika s brusinkami


Srnčí paštika s portským vínem


Zapečený tvarůžek ve vepřové paštice

Farmářská bedýnka Burger Chef


Farmářská bedýnka Samé maso


Dárková kazeta Na svařák a Na punč

Zvěřinové trio paštik

Lenka Veselá
Naše ovocné dobroty vznikají ve Žďáře v Moravském krasu, téměř na dohled od proslulé propasti Macocha, v kraji skalnatých strání porostlých šípky, které září a lákají k utržení. A šípkový extra džem je také naší hlavní specialitou. Ochutnali ho dokonce už i v Indii.
Veselé extra džemy a džemy bez cukru vyrábíme i z mnoha dalších druhů ovoce. Rádi zpracováváme i staré, téměř zapomenuté odrůdy, jako např. mišpule nebo oskeruše. Představujeme Vám džemy vyrobené s láskou, s vášní pro kombinace jednotlivých druhů ovoce, džemy, ve kterých se snoubí ovoce s kořením.
Veselá marmeláda je jedlý dárek, který dokáže vykouzlit úsměv. A navíc si v něm odnášíte domů i kousek „našeho úsměvu“.

Machač – řeznictví a uzenářství
Naše trvanlivé masné výrobky vycházejí z místních tradic výroby a uchovávání masa a masných výrobků. Výrobky mají vysoký obsah masa, skvělou chuť i vůni, jsou prosty jakýchkoliv chemických přísad, konzervantů, náhražek a zahušťovadel – obsahují výhradně kvalitní základní suroviny.
Počátky podnikání byly skromné a podmínky připomínaly spíše větší rodinnou zabíjačku – prasata se pařila v trocích, veškeré výrobky se vyráběly podle původních receptur a uzení probíhalo v klasických udírnách vysušeným dubovým dřevem. Technologii výroby i náš provoz jsme v průběhu let značně zmodernizovali a výrobu rozšířili, stále však úspěšně vyrábíme masné výrobky z masa z vlastní porážky v duchu staletých tradic. Nadále budeme šířit odkaz mistrů řeznického řemesla a produkovat masné výrobky té nejvyšší kvality.

Rodinná konzervárna Via Delicia
Bezchlebovu rodinnou konzervárnu najdete založil Olin Bezchleba v roce 2011, po 18 letech působení v gastronomii a potravinářském průmyslu. Jedná se o malou manufakturu, kterou tvoří 20 zaměstnanců. Inspirací mu byla ručně psaná kniha o zavařování z roku 1925.
Jeho záběr se stále rozšiřuje, ale stále platí, že zavařuje pouze poctivé, převážně lokální suroviny z Jeseníků a zásadně do skla.