Historie našeho vesmíru se datuje od velkého třesku. Astronomové to označují jako čas nula.

Naším časem nula bylo léto 2017. V té době se definitivně zrodila myšlenka rozjet výrobu vlastní čokolády. Astronomové by to popsali jako prudké nahromadění myšlenek s enormní intenzitou vedoucí k extrémně silnému záblesku. Výsledkem je rychlé rozpínání původního nápadu a jeho následné štěpení na myšlenky další.

Od září jsme intenzivně pracovali na byznys plánu, filozofii a hodnotách. Rodil se název, hledaly se zdroje. Přirovnali bychom to k postupnému ustalování pořádku, vzniku galaxií a jednotlivých hvězd.

Počátek roku 2018 byl vyústěním intenzivních příprav. Věděli jsme všechno a nic. Asi jako lidstvo při zkoumání vesmíru. Máte pocit, že už víte všechno, a pak vám sluneční soustavou prolétne něco jako obří doutník a jste zase na začátku.

Léto 2018 je pro nás asi totéž jako přistání člověka na Měsíci. Nejen symbolicky jsme zmáčkli tlačítko ON, které se ostatně stalo součástí našeho loga, a odstartovali jsme výrobu. Udělali jsme malý krok pro člověka, ale obrovský skok pro MoonChocolate.

Stejně jako tehdy lidstvo doslova vykročilo do kosmického věku, tak i my od té doby zkoumáme čokoládový vesmír, objevujeme vzdálené chuťové galaxie, hledáme obyvatelné planety a navazujeme kontakty se všemi možnými i nemožnými formami života.